Κάποιες φορές μπορεί να νιώθουμε απελπισμένοι με την ζωή μας, ότι όλος ο κόσμος είναι εναντίον μας, ότι είμαστε μόνοι και δεν έχουμε κανέναν δίπλα μας. Μπορεί η καθημερινότητα και το στρες να μας έχουν καταβάλλει. Οι διαπροσωπικές μας σχέσεις ή η σχέση με τον/την σύντροφό μας αντιμετωπίζουν προβλήματα που μπορεί να μας φαίνονται αδύνατον να λυθούν. Τα συναισθήματα θλίψης, κατάθλιψης, μελαγχολίας, ματαιοδοξίας, άγχους, ενοχής και ντροπής μας κυριεύουν. Τα ψυχοσωματικά συμπτώματα μας χτυπάνε την πόρτα καθημερινά, αλλά όλες οι εξετάσεις δείχνουν ότι είμαστε υγιείς. Αναζητούμε μια διέξοδο, πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, αλλά ο φαύλος κύκλος δεν σπάει.

Η κλινική ύπνωση είναι η πιο κατάλληλη μορφή θεραπείας των παραπάνω δυσάρεστων βιωμάτων της καθημερινότητάς μας. Καθώς μας απαλλάσσει οριστικά, γρήγορα, αποτελεσματικά και με μικρό κόστος από όλα τα παραπάνω και από περισσότερα άλλα.

-Τι είναι η Κλινική Ύπνωση;

Η Κλινική Ύπνωση είναι μια κατάσταση εσωτερικής εστίασης, δηλαδή της επιλεκτικής συγκέντρωσης της προσοχής στον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου, όπου ο νους σταδιακά απομακρύνεται από τις έννοιες και τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Τα τελευταία 40 χρόνια η κλινική ύπνωση παρουσιάζει σημαντική ανάπτυξη στις περισσότερες χώρες του δυτικού κόσμου, κυρίως στις αγγλόφωνες. Η κλινική ύπνωση ή κλινική υπνοθεραπεία αποτελεί πλέον μια από τις αναγνωρισμένες και δημοφιλείς προσεγγίσεις, όπου γίνεται όλο και πιο δημοφιλής και στην Ελλάδα.

Η υπνοθεραπεία είναι η πιο αρχαία μορφή ψυχοθεραπείας και σε σχέση με άλλες μεθόδους οι οποίες έχουν ανακαλυφθεί τα τελευταία 200 χρόνια. Oι διάφορες μορφές της υπνοθεραπείας xρησιμοποιούνταν στα Ασκληπιεία, στα μαντεία της αρχαίας Ελλάδας, στην Αίγυπτο και σχεδόν σε όλους τους πληθυσμούς από γιατρούς, ιερείς, σαμάνους και άλλους θεραπευτές της εποχής.

Στα πιο σύγχρονα χρόνια (18ος αιώνας) η εφαρμογή κάποιων τεχνικών της ύπνωσης ξεκινάει με τον Μέσμερ και καταλήγει στον Milton Erickson ο οποίος χαρακτηρίζεται ως ο πιο σημαντικός υπνοθεραπευτής όλων των εποχών και έχει αναπτύξει βάσεις στην μορφή που υπάρχει σήμερα. Πολλές από τις μεθόδους του χρησιμοποιούνται και από άλλους κλάδους, π.χ. NLP(Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός) και Marketing.

-Πως λειτουργεί;

Η κατάσταση ύπνωσης είναι μια φυσική κατάσταση και ο καθένας μπορεί να την βιώνει καθημερινά χωρίς καν να το αντιλαμβάνεται. Το ασυνείδητο του κάθε ανθρώπου έχει τις απαραίτητες πηγές και δυνάμεις αυτοϊασης, με αποτέλεσμα ο καθένας να είναι ικανός να διερευνήσει το ασυνείδητό του και να βρει εσωτερικές πηγές που θα τον βοηθήσουν να βρει λύσεις στα προβλήματά του.

Ο κάθε θεραπευόμενος μπορεί να κάνει όποιες αλλαγές χρειάζεται και επιθυμεί. Όσο αρνητικά και αν είναι τα συναισθήματα, σκέψεις και συμπεριφορές του ανθρώπου, υπάρχει λόγος της ύπαρξής τους και συνήθως είναι ο μόνος τρόπος να καλυφθεί κάποια συγκεκριμένη ανάγκη του ατόμου. Επομένως, οι συγκρούσεις των αναγκών μας είναι αυτές που προκαλούν δυσάρεστα συναισθήματα. Ωστόσο, μπορούν να επιλυθούν μέσω αναδρομής σε κρίσιμες εμπειρίες της παιδικής ηλικίας. Έτσι,  χρησιμοποιώντας τις εσωτερικές πηγές του θεραπευόμενου, οι εμπειρίες αυτές τοποθετούνται σε νέα θετικά πλαίσια, με απώτερο σκοπό το όφελος για ολόκληρη την προσωπικότητα.

Η διαδικασία πραγματοποιείται μέσω εσωτερικής εστίασης, όπου ο θεραπευόμενος κάθεται αναπαυτικά στην πολυθρόνα, κλείνει τα μάτια του για να μην αποσπάται η προσοχή του και ακολουθεί τις οδηγίες χαλάρωσης που του δίνονται, εστιάζοντας στα συναισθήματά του. Κατά την χαλάρωση και το άφημα ενεργοποιείται το παρασυμπαθητικό σύστημα και συμμετέχει το μεταιχμιακό σύστημα του εγκεφάλου, με κύρια όργανα τον ιππόκαμπο και την αμυγδαλή, τα οποία είναι υπεύθυνα για την λογική και τα συνασθήματα αντίστοιχα. Ο ασυνείδητος νους αποθηκεύει όλες τις πληροφορίες από την γέννησή μας μέχρι σήμερα. Μέσω ύπνωσης επιτυγχάνουμε την πρόσβαση στην «κυτταρική μνήμη» και πραγματοποιούμε την νευρολογική επανακωδικοποίηση, μέσω δημιουργίας νέων συνάψεων μεταξύ των νευρώνων του εγκεφάλου, με αποτέλεσμα τη νέα θετική μάθηση και επίλυση των προβλημάτων.

-Ποιες εμπειρίες και ποια συναισθήματα μπορώ να αντιμετωπίσω κατά την διαδικασία της ύπνωσης; Θα μπορέσω να αντιμετωπίσω τις τραυματικές εμπειρίες;

Η διαδικασία της ψυχοθεραπείας με κλινική ύπνωση είναι μια ευχάριστη διαδικασία. Όταν όμως πρόκειται να λυθεί κάποιο πρόβλημα πρώτα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Έτσι ο θεραπευόμενος έρχεται αντιμέτωπος και με τα δυσάρεστα συναισθήματά του, τα οποία αναβιώνει ούτως ή άλλως καθημερινά. Τα συναισθήματα είναι εγγενή, άρα είναι διαχειρίσιμα. Επιπλέον ο θεραπευόμενος έχει την υποστήριξη του θεραπευτή που θα τον βοηθήσει να τα ξεπεράσει πιο γρήγορα, άμεσα και αποτελεσματικά.

Το ίδιο ισχύει και για τις εμπειρίες του θεραπευόμενου. Οι εμπειρίες αντικειμενικά μπορεί να μην είναι τραυματικές, αλλά υποκειμενικά να μας έχουν προκαλέσει πληθώρα δυσάρεστων συναισθημάτων και αντιδράσεων, καθώς μπορεί να έχουν παρερμηνευτεί κατά την παιδική ηλικία. Οι περισσότεροι τρόποι λειτουργίας μαθαίνονται από την παιδική μας ηλικία και χρησιμοποιούνται κατά την ενήλικη ζωή. Η πρώτη ερμηνεία που δίνουμε σε ένα συμβάν μπορεί να είναι καθοριστική για το υπόλοιπο της ζωής και να ενεργοποιεί συγκεκριμένες αντιδράσεις και συγκινήσεις. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα προβλήματα που έχουμε στην ενήλικη ζωή μας πηγάζουν από την παιδική ηλικία, όπου το φταίξιμο δεν μας ανήκει (γιατί ένα παιδί δεν μπορεί να λειτουργεί ως ενήλικας), αλλά έχουμε την ευθύνη όντας ενήλικες να καθοδηγήσουμε το εσωτερικό μας παιδί και να του διδάξουμε έναν νέο τρόπο λειτουργίας.

Η αντιμετώπιση αυτών των εμπειριών μπορεί να προκαλέσει την αναβίωση της συγκίνησης, με σκοπό την επανακωδικοποίησή της με νέοευχάριστο και λειτουργικό τρόπο. Όλα τα συναισθήματα είναι διαχειρίσμα από τον θεραπευόμενο, καθώς ο ίδιος διαθέτει τους πιο κατάλληλους τρόπους αντιμετώπισής τους και επειδή το δυναμικό του κομμάτι ενισχύεται με τα εργαλεία που του παρέχονται στην αρχή της θεραπείας.

-Εκτός της θεραπείας μπορώ να κάνω κάτι μεμονομένο;

Υπάρχουν μεμονομένες συνεδρίες (2-3) με στόχο την επίτευξη συγκεκριμένων σκοπών.

 1. Η «κατάσταση Esdaile», είναι το βαθύτερο επίπεδο ύπνωσης, όπου ο θεραπευόμενος βρίσκεται σε κατάσταση βαθιάς γαλήνης και ευφορίας, αντιλαμβάνεται όλα όσα του συμβαίνουν, αλλά δεν ανταποκρίνεται στις υποβολές και παροτρύνσεις. Χρησιμοποιείται στην καταπολέμηση του στρες και κρίσεων πανικού, θεραπεία διαταραχών ύπνου, άμεση επαναφορά γαλήνης και ηρεμίας μέσω ενεργοποίησης παρασυμπαθητικού συστήματος, στην βελτίωση αυτοσυγκέντρωσης, αποτελεσματικότερη ανταπόκριση στις στρεσογόνες καταστάσεις, κτλ. Μετά την ολοκλήρωση των συνεδριών, ο θεραπευόμενος οποιαδήποτε στιγμή αισθανθεί τα παραπάνω, μπορεί να χρησιμοποιήσει την μέθοδο μόνος του, εκτός συνεδρίας (προτείνεται ακομα και αν δεν πραγματοποιηθεί ολοκληρωμένη θεραπεία).
 2. Εκπαίδευση των γυναικών για την διαδικασία της ομαλής εγκυμοσύνης και του τοκετού, με σκοπό την ψυχική ηρεμία της μητέρας και ανώδυνη γέννα για την μητέρα και το βρέφος (απαιτεί μεγαλύτερο αριθμό συνεδριών).
 3. Προετοιμασία επίδοσης/απόδοσης, όπου κάποιος χρειάζεται να αποδόσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων για μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, π.χ. απόδοση στις εξετάσεις, επιτυχία στην συνέντευξη, αθλητικές επιδόσεις, κ.α.
 4. Αντιμετώπιση φοβιών.
 5. Διατροφικές διαταραχές, π.χ. Νευρογενής ανορεξία, Ψυχογενής βουλιμία, Επεισοδιακή/ Συναισθηματική Υπερφαγία, Διαταραχές πρόσληψης τροφής Μη Προσδιοριζόμενες αλλιώς (απαιτεί μεγαλύτερο αριθμό συνεδριών).
 6. Διακοπή καπνίσματος.
 7. Διαχείριση πόνου.
 8. Αναδρομική θεραπεία (αναδρομή).

-Κινδυνεύω από κάτι;

Όχι, καθώς ο ασυνείδητος νους έχει τους πιο τέλειους τρόπους προστασίας και έχει την δυνατότητα να απορρίψει υποβολές ή παροτρύνσεις όσο άμεσες, τόσο και έμμεσες σε περίπτωση που μπορούν να είναι ανεπιθύμητες ή αντίθετες με τις αρχές, αξίες και πεποιθήσεις του θεραπευόμενου.

-Αποκαλύπτω πράγματα που δεν επιθυμώ;

Όχι. Ο θεραπευόμενος έχει τον έλεγχο στο τι του συμβαίνει, τι επιθυμεί να μοιραστεί με τον θεραπευτή και τι επιθυμεί να κρατήσει για τον εαυτό του.

-Σε ποιους απευθύνεται;

Απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους που επιθυμούν:

 1. Να κάνουν ριζικές αλλαγες στην ζωή τους στον τρόπο σκέψεις, αντίληψης και αντιμετώπισης των προβλημάτων της καθημερινότητας.
 2. Να βελιτώσουν τις σχέσεις τους στο προσωπικό, επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδα.
 3. Να απαλλαγούν από το χρόνιο στρες, άγχος και τα ψυχοσωματικά συμπτώματα .
 4. Να αποκτήσουν καλύτερη πνευματική ανάπτυξη.
 5. Να βάζουν όρια στους ανθρώπους με τους οποίους συναναστρέφονται.
 6. Να βελτιώσουν την συγκέντρωση και αποδοτικότητα στον προσωπικό και εργασιακό χώρο.

-Ποια προβλήματα αντιμετωπίζει;

Άγχος, στρες, μετατραυματική διαταραχή, κατάθλιψη, μελαγχολία, κρίσεις πανικού, ψυχαναγκαστική διαταραχή, δυσκολίες συγκέντρωσης, δυσκολίες επιβολής ορίων, προβλήματα σχέσεων, διαχείριση πόνου, ψυχοσωματικά συμπτώματα, διατροφικές διαταραχές, διαταραχές ύπνου, κ.α.

-Μπορώ να τα καταφέρω;

Πολλοί πιστεύουν ότι δεν μπορούν να χαλαρώσουν ποτέ και ότι δεν θα τα καταφέρουν. Αυτό δεν ισχύει, καθώς κάτι τέτοιο είναι αδύνατον, όπως είναι αδύνατον κάποιος να μην έχει βιώσει ποτέ χαρά, θλίψη και άλλα συναισθήματα. Κάθε άνθρωπος έχει χαλαρώσει έστω και μια φορά στην ζωή του. Οπότε όλοι μπορούν να τα καταφέρουν, ο καθένας στον δικό του ρυθμό και χρόνο, καθώς όλοι έχουν διαφορετικές εμπειρίες και βιώματα και αυτό είναι αποδεκτό και σεβαστό.

-Μπορεί να με βοηθήσει;

Η θεραπεία βοηθάει τους πάντες όσοι πραγματικά επιθυμούν να φέρουν θετικές αλλαγές στην ζωή τους και να γίνουν ευτυχισμένοι. Με την πίεση και με την επιβολή δεν μπορεί να γίνει τίποτα σε κανέναν τομέα. Όποιος έχει την θέληση, η θεραπεία του παρέχει όλα τα εργαλεία για να πετύχει αυτά που επιθυμεί.

-Ποια είναι η διαδικασία;

Η θεραπεία είναι γρήγορη και αποτελεσματική, καθώς δεν απαιτεί μεγάλο αριθμό συνεδριών, ενώ τα αποτελέσματα φαίνονται άμεσα. Οι συναντήσεις στην αρχική φάση είναι εβδομαδιαίες (πλην εξαιρέσεων), έπειτα αρχίζουν σταδιακά να αραιώνουν μέχρι την λήξη της θεραπείας. Καθώς η θεραπεία προσαρμόζεται στις ανάγκες του θεραπευόμενου, ο αριθμός των συνεδριών ποικίλλει, αλλά δεν πρόκειται για μια μακροχρόνια θεραπεία. Ο απώτερος σκοπός είναι ο θεραπευόμενος να γίνει ανεξάρτητος και θεραπευτής του ευτού του.

-Συμφέρει οικονομικά;            

Στις μέρες μας, έχουμε έλλειψη χρόνου και χρήματος, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πολυτέλεια για μια μακροχρόνια θεραπεία. Οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται άμεσα αποτελέσματα και με μικρότερο κόστος. Κάτι το οποίο το εξασφαλίζει η θεραπεία μέσω κλινικής ύπνωσης, καθώς αποσκοπεί στην άμεση επίλυση των προβλημάτων και όχι στην διαχείριση. Επίσης, απαιτεί μικρότερο αριθμό συνεδριών σε σχέση με άλλες θεραπείες, διότι οι αλλαγές πραγματοποιούνται σε ασυνείδητο επίπεδο, γρήγορα και αποτελεσματικά.

Η ψυχοθεραπεία μέσω κλινικής ύπνωσης είναι μια ευχάριστη εμπειρία, όπου ο θεραπευόμενος ίσως για πρώτη φορά στην ζωή του δεν χρειάζεται να προσπαθεί να κάνει κάτι, αλλά μαθαίνει να αφήνεται και να απολαμβάνει την διαδικασία της αλλαγής.

Για οποιαδήποτε απορία, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου.

Θα χαρώ πολύ να είμαι δίπλα σας σε αυτό το υπέροχο ταξίδι προς την ευτυχία!

Αλεξάνδρα Κολέσνικ MSc, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια

58 Σχόλια to “Γιατί να κάνω θεραπεία με Κλινική Ύπνωση;”

You can leave a reply or Trackback this post.
 1. Caleb - Δεκέμβριος 7, 2018 Απάντηση

  Hello just wanted to give you a quick heads up and let you know a few of the
  pictures aren’t loading correctly. I’m not sure why but I think its a linking issue.
  I’ve tried it in two different browsers and both show the same
  outcome.

  • Αλεξάνδρα Κολέσνικ - Ιανουάριος 8, 2019 Απάντηση

   oh thank you! I will try to be more carefull about choosing pictures!

 2. Edna - Δεκέμβριος 10, 2018 Απάντηση

  Good way of telling, and good post to take data regarding my presentation subject, which i am going to present in university.

  • Αλεξάνδρα Κολέσνικ - Ιανουάριος 8, 2019 Απάντηση

   Thank you a lot! Good luck with your presentation! Wish you the best!

 3. Mira - Δεκέμβριος 22, 2018 Απάντηση

  Every weekend i used to go to see this website,
  as i wish for enjoyment, as this this web
  page conations actually fastidious funny data too.

  • Αλεξάνδρα Κολέσνικ - Ιανουάριος 8, 2019 Απάντηση

   Thank you very much! I hope you will continue to enjoy it!

 4. Junior - Δεκέμβριος 30, 2018 Απάντηση

  Wonderful blog you have here but I was wondering if you knew
  of any user discussion forums that cover the same topics discussed here?
  I’d really love to be a part of group where I can get advice from other experienced people that share the same interest.
  If you have any recommendations, please let me know.
  Appreciate it!

  • Αλεξάνδρα Κολέσνικ - Ιανουάριος 8, 2019 Απάντηση

   Unfortunately I don’t have something on my mind, but if you have facebook account you can join the group “Psychology makes you happy” (https://web.facebook.com/groups/279017925958713/) and find some people who are interested in the same topics!

 5. Tiffiny - Ιανουάριος 3, 2019 Απάντηση

  Hey there, You have done an excellent job. I will certainly digg it and personally recommend to my friends.
  I’m confident they will be benefited from this website.

  • Αλεξάνδρα Κολέσνικ - Ιανουάριος 8, 2019 Απάντηση

   thank you so much! I am happy to help in any way!

 6. Dina - Ιανουάριος 4, 2019 Απάντηση

  When I originally commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment
  is added I get three e-mails with the same comment. Is
  there any way you can remove me from that service?
  Thanks!

  • Αλεξάνδρα Κολέσνικ - Ιανουάριος 8, 2019 Απάντηση

   I am so sorry for that, I will try to ask web specialist about it, if it possible to stop it.

 7. Δήμητρα Παπαντωνοπούλου - Ιανουάριος 5, 2019 Απάντηση

  Ενδιαφέρομαι για διακοπή καπνίσματος.απληροφορίες για κόστος και διάρκεια θεραπείας.

  • Αλεξάνδρα Κολέσνικ - Ιανουάριος 8, 2019 Απάντηση

   Καλησπέρα! Υπάρχει βραχείας διάρκειας πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος, αποτελείται από δύο συνεδρίες και το κόστος είναι 50 ευρώ η μία (40 για φοιτητές και ανέργους).

 8. Justine - Ιανουάριος 7, 2019 Απάντηση

  I really like your blog.. very nice colors & theme. Did you make this website
  yourself or did you hire someone to do it for you? Plz answer back as I’m looking to
  create my own blog and would like to know where u got
  this from. many thanks

  • Αλεξάνδρα Κολέσνικ - Ιανουάριος 8, 2019 Απάντηση

   Thank you very much! It was made for me by a specialist(the basic website) and the coise of colors and pictures was personal idea.

 9. Δήμητρα Παπαντωνοπούλου - Ιανουάριος 7, 2019 Απάντηση

  Δήμητρα Παπαντωνοπούλου – Ιανουάριος 5, 2019

  Ενδιαφέρομαι για διακοπή καπνίσματος.απληροφορίες για κόστος και διάρκεια θεραπείας.

  • Αλεξάνδρα Κολέσνικ - Ιανουάριος 8, 2019 Απάντηση

   Καλησπέρα! Υπάρχει βραχείας διάρκειας πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος, αποτελείται από δύο συνεδρίες και το κόστος είναι 50 ευρώ η μία (40 για φοιτητές και ανέργους).

 10. Megan - Ιανουάριος 13, 2019 Απάντηση

  Hey there just wanted to give you a quick heads up.
  The text in your content seem to be running off the screen in Firefox.

  I’m not sure if this is a formatting issue or something to do with internet browser compatibility but
  I figured I’d post to let you know. The layout look great though!
  Hope you get the issue resolved soon. Thanks

  • Αλεξάνδρα Κολέσνικ - Ιανουάριος 15, 2019 Απάντηση

   Thank you very much! I will contact someone to fix it!

 11. Marlys - Ιανουάριος 13, 2019 Απάντηση

  You ought to take part in a contest for one of the greatest
  websites online. I will highly recommend this web site!

  • Αλεξάνδρα Κολέσνικ - Ιανουάριος 15, 2019 Απάντηση

   Thank you so much!!!! I am so happy to hear it!!!

 12. kalyan chart - Ιανουάριος 13, 2019 Απάντηση

  WOW just what I was looking for. Came here by searching for satta matka

  • Αλεξάνδρα Κολέσνικ - Ιανουάριος 15, 2019 Απάντηση

   Hope you will find interesting information!

 13. Kalyan Panel Chart - Ιανουάριος 15, 2019 Απάντηση

  Great blog! Do you have any tips for aspiring writers?
  I’m hoping to start my own blog soon but I’m a little lost on everything.
  Would you recommend starting with a free platform like WordPress or go for a paid
  option? There are so many options out there that I’m totally overwhelmed ..
  Any ideas? Appreciate it!

  • Αλεξάνδρα Κολέσνικ - Ιανουάριος 20, 2019 Απάντηση

   I think it is better to start with free wordpress ant you will see how it comes. The only true advise I can give you- write from your heart and it will be good for everyone!

 14. nude blog - Ιανουάριος 15, 2019 Απάντηση

  Hi.
  I want to tell you thaqt I’m visiting thjis site for some time and you write really good info.

  I shared your newset article on twitter and got a lot of positive feedbacks.

  Waiting for your next article

  • Αλεξάνδρα Κολέσνικ - Ιανουάριος 20, 2019 Απάντηση

   Thank you so much! I hope you will find more interesting information!

 15. Clemmie - Ιανουάριος 16, 2019 Απάντηση

  Fabulous, what a weblog it is! This web site provides useful facts to us, keep it up.

  • Αλεξάνδρα Κολέσνικ - Ιανουάριος 20, 2019 Απάντηση

   I am graitful for your kind words!

 16. Kaitlyn - Ιανουάριος 16, 2019 Απάντηση

  Heya i’m for the primary time here. I found this board and I
  to find It truly helpful & it helped me out a lot.
  I’m hoping to offer one thing back and aid others like
  you helped me.

  • Αλεξάνδρα Κολέσνικ - Ιανουάριος 20, 2019 Απάντηση

   Thank you so much! I am happy if I can help in any way!

 17. Moshe - Ιανουάριος 17, 2019 Απάντηση

  I always spent my half an hour to read this webpage’s
  content daily along with a cup of coffee.

  • Αλεξάνδρα Κολέσνικ - Ιανουάριος 20, 2019 Απάντηση

   I am so happy to know it!!

 18. m network video games - Φεβρουάριος 13, 2019 Απάντηση

  I do not even know the way I finished up here, but I believed this submit was once great.
  I don’t recognize who you might be however certainly you are going to a famous blogger for
  those who aren’t already. Cheers!

  • Αλεξάνδρα Κολέσνικ - Μάιος 28, 2019 Απάντηση

   Thank you so much! I am not famous blogger at all, but thank you!

 19. video games released in 2019 - Φεβρουάριος 19, 2019 Απάντηση

  What’s Happening i am new to this, I stumbled upon this I’ve found It absolutely helpful and
  it has aided me out loads. I’m hoping to contribute & assist
  other users like its helped me. Good job.

  • Αλεξάνδρα Κολέσνικ - Μάιος 28, 2019 Απάντηση

   I am very happy to hear that! Thank you!

 20. video games brain - Μάρτιος 8, 2019 Απάντηση

  I absolutely love your website.. Pleasant colors & theme.

  Did you build this website yourself? Please reply back as I’m hoping to create my
  very own website and would love to learn where
  you got this from or exactly what the theme is called.
  Many thanks!

  • Αλεξάνδρα Κολέσνικ - Μάιος 28, 2019 Απάντηση

   Thank you so much! The theme was ordered, but you can choose colores and pictures by your own, look for wordpress.com you will find everithing there!

 21. video games not fun anymore - Μάρτιος 16, 2019 Απάντηση

  I am genuinely thankful to the holder of this site who has shared this fantastic article
  at at this time.

  • Αλεξάνδρα Κολέσνικ - Μάιος 28, 2019 Απάντηση

   Thank you very much for your very nice comment!!

 22. minecraft - Μάρτιος 24, 2019 Απάντηση

  I believe this is among the such a lot important information for me.
  And i’m happy studying your article. But wanna remark on few normal things, The site
  style is ideal, the articles is in reality great : D.
  Excellent activity, cheers

 23. minecraft - Μάρτιος 26, 2019 Απάντηση

  Quality posts is the crucial to interest the visitors to pay
  a visit the website, that’s what this web page is providing.

 24. minecraft - Μάρτιος 29, 2019 Απάντηση

  Hey there would you mind letting me know which web host you’re using?
  I’ve loaded your blog in 3 completely different browsers and I must say this blog
  loads a lot faster then most. Can you recommend a good web hosting provider
  at a honest price? Thank you, I appreciate it!

  • Αλεξάνδρα Κολέσνικ - Μάιος 28, 2019 Απάντηση

   Hello, I don’t know a lot of that stuff, but I use wordpress.com, it is for free and very usefull!

 25. minecraft - Απρίλιος 25, 2019 Απάντηση

  I like looking through a post that can make people think.
  Also, thanks for permitting me to comment!

  • Αλεξάνδρα Κολέσνικ - Μάιος 28, 2019 Απάντηση

   Thank you for comment! Glad to hear that!

 26. http://tinyurl.com/y5ozvd7f - Απρίλιος 27, 2019 Απάντηση

  Hello just wanted to give you a quick heads up and let you know a few of the pictures aren’t loading properly.
  I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different browsers and both show the same results.

  • Αλεξάνδρα Κολέσνικ - Μάιος 28, 2019 Απάντηση

   thank you for informing me!

 27. minecraft - Απρίλιος 28, 2019 Απάντηση

  When I originally left a comment I seem to have
  clicked on the -Notify me when new comments are added- checkbox and from
  now on every time a comment is added I get 4 emails with the
  same comment. Perhaps there is a way you are able to remove me from that service?
  Cheers!

  • Αλεξάνδρα Κολέσνικ - Μάιος 28, 2019 Απάντηση

   I am sorry but I have no idea why it is happening …

 28. minecraft - Απρίλιος 29, 2019 Απάντηση

  Do you have a spam issue on this site; I also am a blogger, and I was wanting to know your situation; many of us have created some nice procedures and
  we are looking to trade techniques with others, be sure to shoot
  me an e-mail if interested.

  • Αλεξάνδρα Κολέσνικ - Μάιος 28, 2019 Απάντηση

   I am not sure, I don’t have good knowledge of websites …

 29. how to get help in windows 10 - Μάιος 21, 2019 Απάντηση

  Thanks for one’s marvelous posting! I actually enjoyed reading
  it, you are a great author.I will always bookmark your blog and definitely will come back at some point.

  I want to encourage that you continue your great writing,
  have a nice day!

  • Αλεξάνδρα Κολέσνικ - Μάιος 28, 2019 Απάντηση

   Thank you so much for encouraging me! I am really glad you enjoed it!

 30. gamefly free trial - Μάιος 23, 2019 Απάντηση

  You actually make it appear so easy with your presentation but I
  in finding this topic to be really one thing that I feel I’d never
  understand. It sort of feels too complex and extremely broad for me.
  I’m having a look ahead to your next submit, I will attempt to get the cling of it!

  • Αλεξάνδρα Κολέσνικ - Μάιος 28, 2019 Απάντηση

   Thank you for youw comment, I hope the next one article will be more undersandable for you.

Leave a Reply

Your email address will not be published.